Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı

Türkiye'de son yıllarda yaygınlaşan ve gelişen sektörlerden biri de Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri sektörüdür. Bu sektör, ülkemizde her geçen gün daha da gelişerek önem kazanmaktadır.  Halkla ilişkiler bölümü hem özel hem de kamu kesiminde var olan kurumların vazgeçilmez birimi haline gelmiştir. Bu noktada okulumuz, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri öğretim programı ile sektörde alanında nitelikli eleman ihtiyacını karşılaması açısından önemlidir.

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ NEDİR?

•Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri; kurumu tanıtma ve kurumun çalışmaları ve kurum hakkında çevrede olumlu izlenimler oluşturabilecek ilişkileri kurma ve bu amaçla gerekli faaliyetleri planlama, geliştirme ve yürütme,

•Şirketleri müşterilere, müşterileri şirketlere tanıtma, müşterilerle olumlu ilişkiler geliştirilmesi için gerekli görüşme, reklam ve tanıtım çalışmalarını yürütme

•Organizasyon düzenleme sürecini takip etme, temel düzeyde proje geliştirme, mekân düzenleme ve süsleme, yardımcı hizmetleri temin etme yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği alandır.

29-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-2022

EĞİTİM, KARİYER ve STAJ İMKÂNLARI

Halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri pek çok iş kolunu doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendirdiği için bu sektörde iş bulma ve staj yapma olanakları oldukça geniştir;

•Devlet ve özel kuruluşların halkla ilişkiler ve müşteri temsilciliği birimlerinde

•Müşteri Temsilciliği

•Organizasyon ve Tanıtım Ajanslarında

•Belediye Başkanlıkları

•Hastaneler

•Televizyon-gazete ve dergilerin halkla ilişkiler bölümünde,

•Reklâm ajanslarında, kamuoyu ve piyasa araştırma şirketlerinde,

•Çağrı merkezlerinde,  turizm ve pazarlama şirketlerinde, ticaret odalarında; hastane, fabrika ve otellerin halkla ilişkiler birimlerinde istihdam ediliyor.

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

LİSANS (4 YIL)

-Basım Teknolojileri

-Rekreasyon Yönetimi

-Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği

-Turizm İşletmeciliği

-Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

ÖNLİSANS (2 YIL)

-Basım ve Yayın Teknolojileri

-Basın ve Yayıncılık

-Çağrı Merkezi Hizmetleri

-Fotoğrafçılık ve Kameramanlık

-Görsel İletişim

-Halkla İletişim ve Tanıtım

-Marka İletişimi

-Medya ve İletişim

-Radyo ve Televizyon Programcılığı

-Radyo ve Televizyon Teknolojisi

-Reklamcılık

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON ALANI ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM SÜRECİNİ OKUL EĞİTİMİ İLE BİRLİKTE BİRÇOK OKUL DIŞI ETKİNLİKLE DE GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİR.

1.TÜBİTAK 4006 sosyal bilimler projeleri hazırlıyor bu kapsamda sosyal sorumluluk etkinlikleri gerçekleştirip bu etkinliklerin yerel basında yer almasını sağlıyoruz.

2.Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünü ziyaret edip derslere katılıyor ve reklam atölyesinde çekimleri yerinde görüyor ve bilgi alıyoruz.

3.İlimiz genelinde düzenlenen kariyer ve istihdam fuarlarını ziyaret edip teorik bilgileri uygulamada görüyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin fuarda yer alan işletmelere staj için bizzat başvurmalarını sağlıyoruz.

4.Halkla İlişkiler ve organizasyon ajanslarını ziyaret edip mesleki materyalleri ve trendleri takip ediyoruz.

5.Ustalarla buluşuyor mesleki bilgi ve tecrübelerinden istifade ediyoruz.

6.Fotoğrafçılık dersi kapsamında ilimizin tarihi ve turistik mekanlarını gezip enstanteleri ölümsüzleştiriyoruz.  Fotoğraflarımızı yılsonu sergisiyle fotoğraf severlerle buluşturuyoruz.

7.Derslerimizde sunumlar hazırlayıp sunum yapma becerimizi geliştiriyoruz.

8.Lise son sınıfta öğrencilerimiz ilimizin önde gelen kurumsal firmalarında bir yıl boyunca staj yapma imkanı buluyor.

9.Kurum içi etkinlik düzenleyerek mutlu anlara Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanının imzasını atıyoruz.

10. Mekan Düzenleme dersinde mekan, masa vb süslemeler yapıyor özgün tasarımlarımızı sergiliyoruz.

Yayın: 05.12.2017 - Güncelleme: 06.02.2024 19:34 - Görüntülenme: 2338