Radyo-Televizyon Alanı

Radyo Televizyon Alanı

Teknoloji sayesinde dünyada radyo, televizyon ve sinema gibi kitle iletişim araçları her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır. Bu durum kitle iletişim araçlarının haberleşme ve iletişimde bir araç olmasının yanı sıra toplumsal ve bilimsel bir olgu olarak değerlendirilmesini de gerektirmektedir. Ayrıca geleneksel medya (Radyo,Televizyon,Gazete,Dergi) yanı sıra yeni medya uygulamalarının da günümüzde artmasıyla birlikte Radyo Televizyon alanı giderek önemi artan bölüm haline gelmiştir. Kitle iletişim araçlarının etkinlik alanlarını hızla genişletmelerine koşut olarak radyo, televizyon ve sinema gibi kitle iletişimin çeşitli alanlarında görev yapacak profesyonellerin eğitimi de önem kazanmaktadır. Bu nedenle bu alanlarda üretilecek ve topluma aktarılacak bilgi ve iletinin üretiminden dağıtımına hatta kullanımına dek insanlara fayda sağlayacak biçimde planlanması büyük önem taşımaktadır. Bu durum da kitle iletişim sektörüne kalifiye meslek insanları kazandırmakla mümkün olmaktadır. Radyo televizyon alanında eğitimini tamamlayan bir öğrenci devamında lisans ya da ön lisans programı olmak üzere eğitimine devam edebilir.

Lisans programları:

·         Hızlı karar alabilen,

·         Estetik duyguya sahip,

·         Ayrıntıları algılayabilen,

Radyo televizyon alanı mezunları yeterliliklerine göre çalışabilecekleri meslekler

Kameramanlık

Teknik Yapım – Yayın Elemanlığı

Grafik Animasyon

Radyo Tv Programcılığı

Muhabir

Radyo ve Televizyon bölümünü başarıyla bitiren kişiler radyo ve televizyon sektörü içerisinde kendilerine birçok farklı kurumda iş sahibi olabilirler. Medya kuruluşları, televizyon, film ve dizi endüstrisi başta olmak üzere kendilerine iş bulabilirler.

Okulumuzda Radyo Tv Alanı

Okulumuzda bir adet uygulama derslerinin yapıldığı Televizyon stüdyosu bulunmaktadır. Alanımızla ilgili mesleki beceri kazanılabilecek her türlü ekipman yer almaktadır. Ayrıca ses kayıt ünitesinde seslendirme çalışmaları yapılan yine bir uygulama sınıfımız bulunmaktadır. Bilgisayarlı uygulama derslerinin yapılabileceği her öğrencinin eşlik edebileceği kadar bilgisayarın bulunduğu bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz her türlü imkanlardan yararlanarak lise eğitimlerini tamamlayana kadar bilgi ve beceri anlamında donanım kazanmaktadır.

31-03-202231-03-202231-03-202231-03-202231-03-202231-03-202231-03-2022

Yayın: 05.12.2017 - Güncelleme: 06.02.2024 19:35 - Görüntülenme: 3164